از کدام چراغ خودرو استفاده کنیم؟

در این مقاله به شما آموزش می دهیم که هرکدام از چراغ های خودروی شما برای چه کاری و چه زمانی طراحی شده است.

از کدام چراغ خودرو استفاده کنیم؟

در این بخش می خواهیم درباره استفاده از چراغ های خودرو صحبت کنیم. بسیاری از افراد این موضوع را ساده می پندارند؛ اما لازم است از کاربرد تمام چراغ های خودرو آگاه باشید و بدانید در شرایط مختلف مثلا در شب یا در باران و مه از کدام چراغ استفاده کنید.

چراغ های جلوی خودرو

چراغ های روشنایی روز

این چراغ ها را نباید با نور پایین اشتباه بگیرید. چراغ های روشنایی روز یا Daylight به گونه ای طراحی شدند که خودروی شما برای سایر رانندگان بیشتر در معرض دید قرار بگیرد. این چراغ ها هم در جلوی خودرو و هم در پشت آن قرار گرفته اند که می توانند با روشن شدن موتور به صورت اتوماتیک روشن شوند. قوانین استفاده از چراغ های روشنایی روز در مکان های مختلف متغیر است؛ اما به طور کلی خودروهای جدید برای برآورده کردن الزامات و قوانین مکان های مختلف ساخته می شوند.

چراغ های نور پایین در جلوی خودرو

برخلاف چراغ های نور بالا که نور کاملی را پخش می کنند، چراغ های نور پایین به اندازه کافی نور می دهند تا بدون تابش اذیت کننده نور برای رانندگانی که از مقابل می آیند، مسیر را بهتر جهت یابی کنید. نور کم به خصوص برای رانندگی در شب ضروری است؛ علاوه بر این در شرایط آب و هوایی نامساعد مثل باران، برف و مه یا درست بعد از طلوع خورشید و قبل از غروب خورشید نیز می توانید برای ایمنی بیشتر از چراغ های نور پایین استفاده کنید. دلیل استفاده از این چراغ ها در شرایط گفته شده این است که رانندگان وسایل نقلیه دیگر دشوارتر می توانند متوجه خودروی شما شوند.

چراغ های نور بالا در جلوی خودرو

این چراغ ها کاربردی مشابه چراغ های نور پایین دارند؛ یعنی باعث می شوند که راننده در تاریکی جاده را با ایمنی بیشتری جهت یابی کند. علاوه بر این چراغ های نور بالا به رانندگان دیگر سیگنالی از حضور شما و فاصله با آنها را می دهند. چراغ های نور بالا یک پرتوی نور توزیع شده و متمرکز با تابش نور خیره کننده دارند. به همین دلیل فقط زمانی باید از آنها استفاده کنید که هیچ خودرویی در جهت مقابل شما مشاهده نشود یا حداقل 150 متر از ترافیک دور باشید و برای دیدن جاده به نور بیشتری نیاز داشته باشید.

در شرایط خاص حتما باید نور بالای خودرو را خاموش کرد تا خطر آزار رانندگان مقابل یا منحرف شدن آنها از جاده پیش نیاید. این شرایط شامل زمان هایی است که خودرویی به شما نزدیک می شود؛ حتی اگه در طرف مقابل بزرگراه باشد. در مه، انعکاس نور بالا می تواند دید را سخت کند و در پیچ ها و روی ارتفاعات و تقاطع ها نیز هیچ راهی برای تشخیص این که ماشین دیگری به سمت شما می آید یا نه وجود ندارد؛ پس بهتر است در این شرایط خودتان نور بالا را خاموش کرده و از نور پایین چراغ جلوی خودرو استفاده کنید.

چراغ های مه شکن

چراغ های مه شکن با شکل منحصر به فرد و پرتوهای عریض خود معمولا در قسمت جلویی خودرو و نزدیک به سپر ماشین قرار داده می شوند. پرتوهای نوری این چراغ ها از مه عبور کرده و سطح جاده را روشن می کند؛ در حالی که از بازتاب نور خیره کننده به راننده مقابل جلوگیری می شود. خودروها علاوه بر چراغ های مه شکن جلو، حداقل یک چراغ مه شکن هم در عقب خود دارند تا رانندگان دیگر متوجه حضور خودرو شوند. از آنجایی که چراغ های مه شکن آنقدر قوی هستند که می توانند حواس رانندگان دیگر را پرت کنند، بهتر است از آنها فقط در زمان مه یا برف (نه در زمان باران) استفاده کنید؛ آن هم به شرطی که چراغ های معمولی جلوی خودرو برای روشن کردن جاده بی تاثیر شده باشند.

از کدام چراغ خودرو استفاده کنیم؟

چراغ های عقب

چراغ های عقب خودرو، چراغ های قرمز رنگی هستند که در عقب خودرو قرار گرفته اند و هر زمان که چراغ های جلوی خودرو را روشن کنید، این چراغ ها نیز به صورت اتوماتیک روشن می شوند. این چراغ ها به رانندگانی که پشت شما قرار دارند نشان می دهند که چقدر با آنها فاصله دارید تا ایمنی را رعایت کنند.

چراغ های راهنما

چراغ های راهنما یا نشانگر به عنوان چراغ های چشمک زن هم شناخته می شوند که هم در جلوی خودرو و هم در عقب آن قرار می گیرند. این چراغ ها را می توانید از آینه های کناری خودرو نیز ببینید. از این چراغ ها برای اطلاع به سایر رانندگان زمانی که می خواهید داخل خیابانی بپیچید استفاده می شود. در واقع این چراغ ها نشان می دهند که شما سرعت خود را کم کرده اید و قرار است در کنار خیابان ایستاده یا داخل مسیری بپیچید.

چراغ های ترمز

چراغ های ترمز به رانندگان دیگر نشان می دهند که شما سرعت خود را کم کرده اید یا ایستاده اید. این چراغ ها فقط زمانی که پای خود را روی پدال ترمز فشار می دهید، روشن می شوند. پس نیازی به فکر کردن برای استفاده از آنها ندارید!

چراغ های خطر

چراغ های راهنما به عنوان چراع خطر یا چراغ فلاشر نیز شناخته می شوند. زمانی که چراغ خطر را روشن می کنید شروع به چشمک یا فلاش زدن می کند تا به سایر رانندگان درباره یک مشکل هشدار دهد. به عنوان مثال برای هشدار دادن به رانندگان دیگر در رابطه با یک خطر در جاده پیش رو زمانی که توقف کرده اید یا یک مانع که باعث خرابی موقت جاده شده از چراغ فلاشر استفاده می شود. زمانی که به صورت موقت در جایی پارک کرده اید نباید از این چراغ ها استفاده کنید

از کدام چراغ خودرو استفاده کنیم؟

چراغ های داخلی خودرو

چراغ های داخلی خودرو که به عنوان چراغ رانندگی هم شناخته می شوند برای بررسی نقشه و مسیرها یا یافتن چیزی در تاریکی داخل ماشین مفید هستند. در زمان رانندگی نباید از این چراغ ها استفاده کنید؛ چرا که می توانند حواس راننده ها را پرت کنند.

از کدام چراغ ها در ساعات مختلف روز استفاده کنیم؟!

در طول روز

دید در روز، زمانی که شرایط آب و هوایی مساعد است مشکلی ندارد و این یعنی در این شرایط نیازی به استفاده از چراغ های اضافی نخواهید داشت. با این حال بسیاری از خودروهای جدید و مدرن از چراغ های روشنایی در روز استفاده می کنند تا دید برای سایر رانندگان جاده را بهبود دهند.

درست بعد از طلوع یا درست قبل از غروب خورشید

از آنجایی که دید انسان درست بعد از طلوع آفتاب یا پیش از غروب خورشید کاهش می یابد، بهتر است از چراغ هایی با نور کم در این شرایط استفاده کنید؛ یعنی چراغ های نور پایین.

در طول شب

واضح است که رانندگی در شب دشوارتر بوده و نیاز به تمرکز بیشتری نسبت به رانندگی در طول روز دارد. به همین دلیل مهم است که برای بهبود دید خود در طول شب، نیاز رانندگان دیگر را نیز در نظر داشته باشید. به عبارت دیگر زمانی که اتومبیل هایی در اطراف شما قرار دارند از چراغ های نور بالا استفاده نکنید و هنگامی از این چراغ ها استفاده کنید که حداقل 150 متر از خودروهای دیگر فاصله دارید.

در شرایط آب و هوایی مختلف از کدام چراغ استفاده کنیم؟!

از کدام چراغ در مه استفاده کنیم؟

رانندگی در مه کمی به عادت کردن نیاز دارد. برای بالا بردن ایمنی و دید بیشتر در این شرایط بهتر است که از چراغ های مه شکن استفاده کنید. علاوه بر این حواستان باشد که فاصله خود را با سایر خودروها در نظر بگیرید و از لبه سمت راست جاده به عنوان راهنمای حرکت استفاده کنید تا نسبت به تمایل طبیعی حرکت به وسط جاده که می تواند دردسرساز شود، جلوگیری کنید.

در زمان بارندگی از کدام چراغ استفاده کنیم؟

برای استفاده از چراغ های خودرو در زمان بارندگی باید به شدت بارندگی توجه داشته باشید. اگر می توانید بیش 100 متر جلوتر از اتومبیل خودتان را ببینید، توصیه می شود چراغ های جلو را روشن بگذارید؛ اما این موضوع اجباری نیست. با این حال اگر نمی توانید بیشتر از 100 متری خود را ببینید باید از چراغ های جلو استفاده کنید تا سایر رانندگان نیز متوجه حضور شما شوند. اگر دید خیلی کم شود می توانید از چراغ های مه شکن هم استفاده کنید؛ اما به محض بهبود دید آنها را خاموش کنید تا برای رانندگان مقابل خطرساز نشود.

محصولات بهران فیلتر

ما در وبلاگ مرکز پخش بهران فیلتر آموزش هایی برای خودروی شما ارائه میدهیم.

آخرین مقاله ها

فیلتر بنزین چیست؟ همه چیز درباره عملکرد و نحوه عوض کردن آن

18ام خرداد, 1402|

فیلتر بنزین یک قطعه کوچک است که در سیستم سوخت خودرو قرار می‌گیرد و وظیفه آن جداسازی ذرات آلوده و غیرقابل احتراق از بنزین است. در ادامه به بررسی نحوه عملکرد، تکنولوژی‌های به کار رفته و نحوه تعویض فیلتر بنزین پرداختیم.

فیلترهواکش مسابقه ای ساکورا

24ام فروردین, 1401|

فیلترهای مسابقه ای کمپانی ساکورا از فیبر سه لایه با فناوری چند لایه استفاده می کنند که از ورود گرد و غبار و ذرات به موتور جلوگیری می کند. این کاغذ با دو لایه مش سیمی با استحکام بالا پوشانده شده است.

فیلتر کابین چیست؟

17ام آذر, 1400|

فیلتر کابین از ورود گرد و غبار، خاک، گرده، باکتری ها و گازهای خروجی به سیستم تهویه خودرو جلوگیری می کند. همچنین از مسدود شدن جریان هوای تمیز با حشرات، برگ های ریز یا سایر زباله ها جلوگیری می کند و ...

آخرین مقاله ها

فیلتر بنزین چیست؟ همه چیز درباره عملکرد و نحوه عوض کردن آن

18ام خرداد, 1402|

فیلتر بنزین یک قطعه کوچک است که در سیستم سوخت خودرو قرار می‌گیرد و وظیفه آن جداسازی ذرات آلوده و غیرقابل احتراق از بنزین است. در ادامه به بررسی نحوه عملکرد، تکنولوژی‌های به کار رفته و نحوه تعویض فیلتر بنزین پرداختیم.

فیلترهواکش مسابقه ای ساکورا

24ام فروردین, 1401|

فیلترهای مسابقه ای کمپانی ساکورا از فیبر سه لایه با فناوری چند لایه استفاده می کنند که از ورود گرد و غبار و ذرات به موتور جلوگیری می کند. این کاغذ با دو لایه مش سیمی با استحکام بالا پوشانده شده است.